Vernède Sportpark, Dr. J. W. Paltelaan, 2712 PW Zoetermeer
sweetlakelacrosse@gmail.com

Wat is Lacrosse?

Geschiedenis

Lacrosse werd oorspronkelijk gespeeld door indianen stammen in Noord-Amerika. Zij deden dit ter voorbereiding op oorlog en om de Creator te vermaken. Hun spel kon bestaan uit duizend man op een oneindig veld. Gelukkig zijn de regels ondertussen wat veranderd.

Mannen vs. vrouwen

Mannen en vrouwen lacrosse verschilt zo erg van elkaar dat sommige het niet eens als dezelfde sport beschouwen. Zo spelen mannen met 10 tegen 10 en vrouwen met 12 tegen 12. Het grootste verschil is dat mannen met bescherming (á la American football) en full contact spelen, en dat bij vrouwen alleen een bitje verplicht is en er minimaal lichamelijk contact gemaakt mag worden. De sticks die gebruikt worden verschillen dan ook. Mannensticks hebben een diepere ‘pocket’ (het netje) waardoor de bal er met meer kracht uitgeslagen moet worden. In Nederland worden er wedstrijden gespeeld over het hele land. De vrouwen competitie heeft 3 divisies, en de mannen 2.

Jeugd

Lacrosse voor jeugd onder de 18 wordt steeds populairder in Nederland. Helaas is het nog wel te klein voor een competitie. Daarom worden er in Nederland en Vlaanderen zo veel mogelijk toernooien voor de jeugd georganiseerd zodat zij toch wedstrijdervaring op kunnen doen. Jongens en meiden spelen (vrijwel altijd) gemengd, ook qua leeftijd.